Konferenciánk előadói

Előadóink felkérésekor a magas szakmai színvonalat és a különleges háttértapasztot egyaránt szem előtt tartottuk.

Baritz Sarolta Laura OP

Budapesten született. Édesapja Baritz Árpád gépészmérnök, édesanyja Farkas Sarolta, zongora- és énektanár. 1983-ban közgazdasági diplomát szerzett és külkereskedelmi területen dolgozott, ahol a 80-as, 90-es években menedzserként nagy sikereket ért el. Édesanyja 1993-ban bekövetkezett halála vezette arra, hogy belépjen a domonkos rendbe, de ezzel pályáját nem hagyta el végleg; ma elsősorban a tudományos munkának és az oktatásnak szenteli idejét. 2014-ben PhD-fokozatot szerzett. Az alternatív, emberközpontú közgazdaságtan képviselője, ennek a témának szenteli tudományos karrierjét.

Jelenleg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola Morálteológia Tanszékének és a Budapesti Corvinus Egyetem, Környezetgazdaságtan Tanszékének oktatója. A Sapientia Egyetemen a Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban szakirányú továbbképzés szakfelelőse.

Hangsúlyos téma számára az ember teremtett környezetért vállalt felelőssége, a Teremtésvédelem és Naphimnusz egyházi munkacsoportok aktív tagja.

2016-ban jelent meg Háromdimenziós gazdaság című könyve, melyben a gazdasági élet etikai, értékrend alapú dimenziójára irányítja a figyelmet.

Dr. Bánki György pszichiáter, pszichoterapeuta

Íróként, publicistaként is elismert. Első könyve, „A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról” 2016-ban jelent meg, melyet a Magyar Pszichiátriai Társaság Nyírő Gyula díjjal jutalmazott. Korábban a Törökfürdő c. kulturális magazin szerkesztője, a Csillagszálló hajléktalan utcalap állandó szerzője, az MPT honlapjának szerkesztője volt. A Színház- és Filmművészeti Egyetem óraadó tanára. Epizódszerepet játszott Sándor Pál Vándorszínészek című filmjében. A Civil Csoport Hétvége nevű, társadalmi kérdések mentén csoportozó kezdeményezés egyik alapítója."

Fóris Ferenc kertészmérnök

A KÖVET Felügyelőbizottságának tagja, 2012. óta elnöke. 
FORIS Beverages Kft. tulajdonos-ügyvezetője.


A Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen szerzett diplomát, majd marketing szakmérnöki képesítést. Minőség és környezetirányítási vezető auditor.

Vállalati vezetőként dolgozott több mint húsz évig, jelenleg saját vállalkozását menedzseli. A fenntarthatóság, a környezetközpontú vállalati irányítás elkötelezett híve. Több minőség és környezetirányítási rendszer, motivációs és teljesítményértékelő rendszer elkészítése és bevezetése, környezeti teljesítményértékelő rendszer bevezetése, fenntarthatósági jelentés készítése fűződik a nevéhez. Szűkebb szakterülete a vállalati irányítási rendszerek fejlesztése, a vállalati folyamatok szabályozása.

Hidas Zoltán filozófus, szociológus

Pázmány Péter Katolikus Egyetem dékánhelyettese, intézet- és tanszékvezető egyetemi tanára

1995-ben közgazdász diplomát szerzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen. Filozófiai tanulmányokat folytatott az ELTE Bölcsészettudományi Karán, majd szociológiai tanulmányokat a Heidelbergi Egyetemen (Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg). Posztgraduális tanulmányait az Erfurti Egyetemen (Universität Erfurt) végezte, ahol 2001-ben PhD fokozatot szerzett, 2015-ben ugyanott habilitált.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tudományos dékánhelyettese, ugyanott egyetemi tanár, a Szociológiai Intézet vezetője; az Erfurti Egyetem magántanára. Kutatási területe a társadalmi gondolkodás története, kultúraszociológia és vallásszociológia.

Könyvei: Entzauberte Geschichte (Frankfurt a.M., 2004), Im Bann der Identität (Bielefeld, 2014), Törékeny értelemvilágaink (Budapest, Gondolat Kiadó, 2018).

Sándor Tamás dandártábornok

Magyar Honvédség, Különleges Műveleti Haderőnemi Szemlélő

Gépesített lövész tiszt, harcjármű üzemeltető üzemmérnök, majd katonai vezetői szakon szerzett diplomát.  2003-ban elvégezte az Egyesült Államok Szárazföldi Erők Parancsnoki és Vezérkari Törzstiszti Akadémiáját (Fort Leavenworth), 2004-ben az Egyesült Államok Különleges Erők tiszti tanfolyamát (Fort Bragg), majd 2010-ben az Egyesült Államok National War College NDU (Fort Lesley J McNair) Vezérkari tanfolyamát Nemzeti Biztonsági Stratégia témában.

Számos katonai tanfolyamon bővítette tudását (Katonai Rendőr Tanfolyam, Olaszország; NATO zászlóaljparancsnoki tanfolyam, Budapest; Törzstiszti nyelvtanfolyam, Egyesült Királyság; NATO/PfP Törzstiszti tanfolyam, Svédország).

1989-ben szakaszparancsnokként kezdte katonai pályafutását, majd fokozatosan haladt előre a ranglétrán. 2017-ben a szolnoki 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnokává nevezték ki. 2019. szeptember elseje óta a Magyar Honvédség különleges műveleti erőinek fejlesztését, valamint fenntartását irányító és felügyeletét ellátó Haderőnemi Szemlélőség főnöke. Ebben a beosztásában szakmai és szolgálati elöljárója minden magyar különleges műveleti katonának.

Kiemelt misszós feladatai a következők voltak:
1997 - 1998 UNFICYP, Ciprus századparancsnok;
2008. június – 2008. szeptember MH Tartományi Újjáépítési Csoport-4, Parancsnok, Afganisztán;
2012. november – 2013. május Többnemzeti Különleges Műveleti Harccsoport műveleti igazgató (harccsoport parancsnok helyettes) Afganisztán;
2013. november – 2014. május Többnemzeti Különleges Műveleti Osztag parancsnok Afganisztán.

Veres Rita stratégiai vezető

Az Edisonplatform egyik megálmodója

Volt az év női vezetője, és egy fantasztikus csapat első embere. Volt egy jövőformáló Szilícium völgyi egyetem magyar nagykövete. Épített gondolatokat, üzletet Európában. Utazott. Sokat. Szeretett igazán szenvedéllyel dolgozni, és a legszebb és legőrültebb naivitással hitt gondolatokban, mert ő ilyen. Vállalt nagy felelősséget, és szerette elsőként feltenni a kezét, ha lehetőség volt rá, mert/pedig nő. Most pedig kimenőt adott magának, hogy elveszhessen az álmaiban. Szóval, jelenleg, címkék nélkül, szabadon, újra fest, alkot. De emellett még mindig szeretné megváltani a világot, és az Edisonplatform csapatával azon dolgozik, hogyan lehet a gyerekeket felkészíteni egy elképzelhetetlen jövőre vagy még inkább velük, értük átírni a jövőt.